Ameriška 8 - BTC City - 1000 Ljubljana PON. – PET. 10:00-22:00 / SOB. 12:00-22:00 / NED. IN PRAZNIKI ZAPRTO 01 585 22 81 | divino@dulcis-gourmet.si

KULINARIKA

Restavracija diVino združuje le najboljše, kar ponuja skupina Dulcis Gourmet. Naše jedi na eni strani spoštujejo izročilo tradicionalne kulinarike Goriških brd, kjer so naše korenine, na drugi pa se spogledujejo s sodobnimi kulinaričnimi trendi. Ponosni smo na to, da vam lahko v njih ponudimo tudi suhe mesnine in doma uležano meso ter vina in žganja lastne pridelave, ki jih tržimo pod blagovno znamko Dulcis Gourmet. Ostale sestavine, ki jih uporabljamo v naših jedeh pridobivamo od partnerjev, ki jim zaupamo in od katerih lahko pričakujemo zgolj najboljše.

Nad kuhinjo restavracije diVino bdi kuharski mojster, ki ga ni potrebno posebej predstavljati. Nekdanji član slovenske kuharske reprezentance se ponaša s številnimi domačimi in mednarodnimi priznanji. Njegova dolgoletna kariera ga je vodila v vrhunske kuhinje velemest, kot so Milano, Nica, Pariz, Chicago in Basel, v domačih logih ga poznamo kot strokovno podkovanega in vedno nasmejanega chefa v oddajah na nacionalni televiziji ter na kulinaričnih tečajih po Sloveniji.

Od začetka leta 2018 kuharski mojster skrbi tudi za idejno zasnovo in kakovost hrane v restavracijah in slaščičarnah, ki so del skupine Dulcis Gourmet. Njegove izvrstne jedi, v katerih kot sommelier s pridom izraža tudi svojo ljubezen do spajanja hrane in vina, se sprehajajo med kraško tradicijo ter sodobno kulinariko.

Poleg jedi, ki so v restavraciji diVino stalne, pripravljamo tudi tedenski meni, na katerem upoštevamo sezonskost in trenutni navdih. Za posebne priložnosti in zaključene družbe v restavraciji ali izven nje pa nudimo hladno-tople samopostrežne jedilnike, pripravljene glede na zahtevnost in želje gostov, pogostitve na ploščah, kjer kraljujejo naše domače mesnine, siri in ribje dobrote, finger food pogostitve za krajše odmore med dogodki ter “party” prigrizke za spremljavo na najbolj ekstravagantnih zabavah.


Hladni uvod v razvajanje
Morske predjedi
Juhe
Pašte
Njoki
Rižote
Ribe
Lignji
Glavne jedi
Solatni krožnik
Sladice