Kulinarika

Restavracija diVino združuje le najboljše, kar ponuja skupina Dulcis Gourmet. Naše jedi na eni strani spoštujejo izročilo tradicionalne kulinarike Goriških brd, kjer so naše korenine, na drugi pa se spogledujejo s sodobnimi kulinaričnimi trendi. Ponosni smo na to, da vam lahko v njih ponudimo tudi suhe mesnine in doma uležano meso ter vina in žganja lastne pridelave, ki jih tržimo pod blagovno znamko Dulcis Gourmet. Ostale sestavine, ki jih uporabljamo v naših jedeh pridobivamo od partnerjev, ki jim zaupamo in od katerih lahko pričakujemo zgolj najboljše.

K sodelovanju smo povabili Massima di Marina, vrhunskega picopeka neapeljskih pizz, ki po tradicionalnem receptu pripravlja testo iz moke, olje, kvasa, soli in vode, ter ne dodaja sladkorja, ki pospešuje vzhajanje. Testo se gnete le z rokami, temperatura v pečici mora presegati 400 stopinj Celzija, saj je čas pečenja pizze zelo kratek.

Skrivnost naših pizz se torej skriva v neapeljskem testu in izbranih sestavinah iz Italije. Na naših pizzah lahko okušate pršut Parma, parmezan Parmigiano, Bufallo bivoljo mozzarello, Fior di latte mozzarello, pelate Rosso Gargana in mnogo drugih kakovostnih sestavin. Izdelki s certifikatom D.O.P. so proizvedeni na tradicionalen način v regiji iz katere izvirajo.

Testo pripravljamo po klasični, starodavni metodi iz italijanske pokrajine Neapelj. Uporabljamo moko Mulino di Napoli Caputo tipa 1, ki je mleta na kamnu in ohranja vse hranilne lastnosti semena ter je bogata z vlakninami, hranljivimi snovmi in minerali, ki so osnova polnovredne prehrane. Testo za pizzo vzhajamo med 24 in 90 urami in vsebuje zelo malo prvovrstnega kvasa Lievito Madre, kar da našim pizzam lahkost, saj ne obležijo v želodcu.

 

 

Slike certifikatov:

 

 

 

 

 

 

 

 

Poleg jedi, ki so v restavraciji diVino stalne, pripravljamo tudi tedenski meni, na katerem upoštevamo sezonskost in trenutni navdih. Za posebne priložnosti in zaključene družbe v restavraciji ali izven nje pa nudimo hladno-tople samopostrežne jedilnike, pripravljene glede na zahtevnost in želje gostov, pogostitve na ploščah, kjer kraljujejo naše domače mesnine, siri in ribje dobrote, finger food pogostitve za krajše odmore med dogodki ter “party” prigrizke za spremljavo na najbolj ekstravagantnih zabavah.



Hladni uvod v razvajanje

Carpaccio svežih gamberov in orade

Mariniran goveji carpaccio z zeliščnim ovojem in mladim sirom

na posteljici motovilca z grana padano in deviškim oljčnim oljem

Tatar Toskana (za dve osebi)

Domače briške mesnine

pršut, salama, gambica, panceta

Sestavljen krožnik sirov

z zeliščno marmelado in medom z okusom tartufa

Bivolja mozzarella

z baziliko in paradižnikom

Božanske rižote, kaše in “pašte”

Žafranova rižota

s kraljevimi gamberi in siciljanskim paradižnikom

Črno-bela rižota z raki

in carpacciom jadranskih škampov

Fuži s pršutom

in črnim tartufom

Sveže testenine

z zorjeno govedino in jurčki

Njoki diVino s hobotnico

ter lignji, črnimi olivami in paradižnikom

Tatarska ajda s praženimi mešanimi semeni

in sekljanimi oreščki na zelenjavnem mozaiku

Solatni krožniki

Božanska solata diVino

izbor sveže solate, popečeni trakci zorjene govedine, popečene rezine piščanca, prepeličje jajce, svež korenček, popečen kruh, češnjevec, parmezanovi oblanci, jogurtov in gorčični preliv, sveža zelišča

Piščančji trakci na posteljici solate

izbor sveže solate, češnjevec, popečeni trakci piščanca, redkvica, kuhana rdeča pesa, čičerika, jogurtov preliv z drobnjakom in svežimi zelišči

Morska pravljica

motovilec, rukola, radič, češnjevec, file brancina z žara, popečeni kraljevi raki, tirolski preliv, črne olive, kuhan krompir

Lososova solata s koprom in avokadom

izbor sveže solate, sveže pečen file lososa, avokado, marinirana in sotirana julienne zelenjava, popečen kruh, korenje, bučke, zelena, koleraba, koper, balzamična krema, sveža zelišča

Fit solata

izbor sveže solate, popečena mediteranska zelenjava, marinirani tofu trakci v balzamičnem kisu s svežimi zelišči, bučna in sončnična semena, sezam, korenje, ajdova kaša

Meso iz vulkanskega žara

Beefsteak na lava žaru

z zeliščnim maslom, piransko soljo in prilogo po vaši izbiri

Goveji file na lava žaru

s popečenim pršutom, mozzarello in prilogo po vaši izbiri

Mesne dobrote

Piščančja tagliata

s sirovo omako in kurkumo na kuhani zelenjavi s čičeriko

Telečji hrbet tagliata

na zeliščni furlanski polenti in zelenjavni ratatouille

Ramstek na rukoli

s parmezanom in prepeličjim jajcem

Junčji medaljoni

v omaki provansalskih zelišč na krompirjevi tortici s pršutom

Sveži okusi iz morskih globin

Mediteranska ponev

Lovke hobotnice

na pireju s citrusi in sotirano zelenjavo ratatouille

File brancina

na sipinem pire krompirju z ribjo redukcijo, olivami in kaprami

Sveže ribe iz vitrine

Sladko razvajanje

Čokoladni mousse s pomarančo in meto

iz temne čokolade na mandljevem biskvitu

Vanilijev creme brulée

s pistacijevo kremo

Čokoladni soufflé

z lešnikovo kremo

Ananasova zmrzlina

na sončnem kuliju

Čokoladna torta

Dnevna hišna sladica

Izbor hišnega sladoleda

Zaključimo s siri

Sir s plemenito plesnijo

in češnjevo marmelado

Izbrani kozji sir s Krasa

z lavando

Obiščite nas

Restavracija diVino, Ameriška 8, BTC City, 1000 Ljubljana

Poglejte zemljevid

Naročite se na sveže novice in posebne ponudbe restavracij in slaščičarn skupine Dulcis Gourmet.

Dulcis Marende
Mare Santo
diVino