Kulinarika

Restavracija diVino združuje le najboljše, kar ponuja skupina Dulcis Gourmet. Naše jedi na eni strani spoštujejo izročilo tradicionalne kulinarike Goriških brd, kjer so naše korenine, na drugi pa se spogledujejo s sodobnimi kulinaričnimi trendi. Ponosni smo na to, da vam lahko v njih ponudimo tudi suhe mesnine in doma uležano meso ter vina in žganja lastne pridelave, ki jih tržimo pod blagovno znamko Dulcis Gourmet. Ostale sestavine, ki jih uporabljamo v naših jedeh pridobivamo od partnerjev, ki jim zaupamo in od katerih lahko pričakujemo zgolj najboljše.

matjaz-coticNad kuhinjo restavracije diVino bdi glavni Chef Matjaž Cotič – kuharski mojster, ki ga ni potrebno posebej predstavljati. Nekdanji član slovenske kuharske reprezentance se ponaša s številnimi domačimi in mednarodnimi priznanji, med katerimi zagotovo izstopata naziv Italian Culinary Masterchef in naziv vice svetovni prvak v pripravi testenin, ki ga organizira Barilla. Sodelovanje s to priznano italijansko proizvajalko testenin je chef Matjaž Cotič v zadnjih letih nadgradil in postal žirant kuharskih tekmovanj ter eden glavnih kuharjev na kulinaričnih dogodkih podjetja. Njegova dolgoletna kariera ga je vodila v vrhunske kuhinje velemest, kot so Milano, Nica, Pariz, Chicago in Basel, v domačih logih ga poznamo kot strokovno podkovanega in vedno nasmejanega chefa v oddajah na nacionalni televiziji ter na kulinaričnih tečajih po Sloveniji.

Od začetka leta 2016 chef Matjaž Cotič skrbi tudi za idejno zasnovo in kakovost hrane v restavracijah in slaščičarnah, ki so del skupine Dulcis Gourmet. Njegove izvrstne jedi, v katerih kot sommelier s pridom izraža tudi svojo ljubezen do spajanja hrane in vina, se sprehajajo med kraško tradicijo ter sodobno kulinariko.

Poleg jedi, ki so v restavraciji diVino stalne, pripravljamo tudi tedenski meni, na katerem upoštevamo sezonskost in trenutni navdih. Za posebne priložnosti in zaključene družbe v restavraciji ali izven nje pa nudimo hladno-tople samopostrežne jedilnike, pripravljene glede na zahtevnost in želje gostov, pogostitve na ploščah, kjer kraljujejo naše domače mesnine, siri in ribje dobrote, finger food pogostitve za krajše odmore med dogodki ter “party” prigrizke za spremljavo na najbolj ekstravagantnih zabavah.



Hladni uvod v razvajanje

Koktajl brancina, kozic in hobotnice

Škampov carpaccio

na svežih mariniranih jagodah

Domač briški pršut sušen na primorski burji

s sladko melono in olivami sorte gigante

Krožnik domačih briških mesnin

pršut, salama, gambica in panceta s primorskimi okisanimi dobrotami

Mariniran goveji carpaccio z zeliščnim ovojem in mladim sirom

na posteljici motovilca z grana padano in deviškim oljčnim oljem

Tatarski biftek (za dve osebi)

…izbrane sestavine lahko zmešamo pred vašimi očmi…

Bivolja mozzarella

z baziliko in paradižnikom

Božanske rižote, kaše in “pašte”

Žafranova rižota

s kraljevimi gamberi in siciljanskim paradižnikom

Rižota z muškatno bučo

piščančjimi krpicami in svežimi zelišči

Treviška rižota

s panceto

Domači jajčni rezanci

s črnim tartufom

Fuži

s pršutom in gourmet tartufato Zigante

Strigoli

s sotejem brancina, kraljevimi gamberi in črnimi olivami

Domači njoki s hobotnico

ter lignji, črnimi olivami in paradižnikom

Hišni bučni njoki

s škampi in kozicami na jurčkovi kremi

Solatni krožniki

diVino

zelena solata, motovilec, rukola, mlada govedina, popečene rezine piščanca, popečen kruh, češnjevec, parmezan, jogurtov in gorčični preliv

Piščančji stil

zelena solata, motovilec, češnjevec, popečene rezine piščanca, rdeča redkvica,
jogurtov preliv z drobnjakom

Eksotika

izbor sveže solate, piščančji file, mlete pistacije, zelena, ananas, mango, jagode, balzamični kis, oljčno olje, koruza

Morski val

motovilec, rukola, radič, češnjevec, losos, kraljevi gamberi, tirolski preliv

Lososova solata

izbor sveže solate, sveže pečen file lososa, avokado, julienne zelenjava, opečen kruh

Vital solata VEGANSKO

izbor sveže solate, popečena mediteranska zelenjava, tofu, mariniran z balzamičnim kisom in zelišči, paradižnik, popečena semena, olje grozdnih pešk

Meso iz vulkanskega žara

Beefsteak na lava žaru

z dimljenim sirom in piransko soljo

Goveji file na lava žaru

z zeliščnim maslom s popečenim pršutom in mozzarello

Izbor prvovrstnega zorjenega govejega mesa

Angus Avstralija/Francija

Svinjski ombolo na lava žaru

z mladim sirom in rezino briškega pršuta

Mesne dobrote

Piščančji file z mozzarello

na ajdovi kaši z jurčki

Piščančja kračka na parmezanovem pireju

in glazirani gomoljni zelenjavi

Pljučni file svinjine

s pršutom in teranom

Burger z zorjeno black angus govedino

black angus govedina, bombeta, tartuf, gorčični preliv, montagnola sir, rdeča čebula z malinovim kisom, pečena slanina, prepeličje jajce in čips modrega krompirja

Telečji hrbet tagliata

na zeliščni furlanski polenti in zelenjavni ratatouille

Ramstek tagliata na kamnu

s svežo solato s sirom Montagnola in mlado čebulico v balzamičnem kisu

Sveži okusi iz morskih globin

Mediteranska ponev

File brancina

na sipinem pire krompirju z ribjo redukcijo, olivami in kaprami

Muškatna hobotnica

v omaki rdečega vina na furlanski polenti

Lososov file v skorjici rožičev in citrusov

na sotiranih beluših s čičeriko

Sveže ribe iz vitrine

Sladko razvajanje

Čokoladni mousse

iz temne čokolade na mandljevem biskvitu

Vanilijev creme brulée

s pistacijevo kremo

Čokoladni soufflé

z lešnikovo kremo

Ananasova zmrzlina

na sončnem kuliju

Čokoladna torta

Dnevna hišna sladica

Izbor hišnega sladoleda

Zaključimo s siri

Sestavljen krožnik sira

z zeliščno marmelado in medom z okusom tartufa

Sir s plemenito plesnijo

in češnjevo marmelado

Obiščite nas

Restavracija diVino, Ameriška 8, BTC City, 1000 Ljubljana

Poglejte zemljevid

Naročite se na sveže novice in posebne ponudbe restavracij in slaščičarn skupine Dulcis Gourmet.

Ošterija pri Oljki
Dulcis Marende
San Martino
Dulcis Mare
AlCapone
diVino